Geçen haftadaki sayfa görünümleri

19 Mayıs 2012 Cumartesi

Seljoe Stili Çilekli Tiramisu

Tiramisu ne demek hiç merak ettiniz mi? Yemeklerden sonra yenen ve içerisindeki kahve sayesinde, yemekten sonraki ağırlık hissini bertaraf ettiği için “Tira mi su” yu “Beni Yukarı Kaldır” İngilizcesi ile “Lift me up” olarak çevirebiliriz. Çeşitli internet sitelerinden aldığım tarifi zaman içerisinde deneyerek ulaştığım en ideal tarifi paylaşmak istiyorum. Malzeme: Kek için: • 1 adet kakaolu hazır pandispanya (Uno'nun hazır Pastaban'ını kullandım.) • 1 çay bardağı kadar sıcak su • 2 çorba kaşığı Cafe Crown hazır kahve • 2 çorba kaşığı tozşeker Krema için: • 3 su bardağı İçim süt • 1 yumurta • 3 kahve fincanı Bizim Mutfak un • 3 kahve fincanı toz şeker • 200 g İçim Labne • 100 g Mascarpone (Hipermarketlerde bulabilirsiniz; ancak koymasanız da tek başına İçim Labne yeterli olacaktır. Krema'nın üzerini kaplamak için dolu dolu 1 çorba kaşığı kakao kullanacağız. Seljoe'nun Notu: Kekin arasına, kremayı koyduktan sonra, içerisinde mevsime göre çilek, muz ve kivi meyvelerinden koyabilirsiniz. Bu meyveleri dilimleyerek ortasında başlayarak, kekin arasında sıra sıra dizdikten sonra diğer kek dilimini kapatabilirsiniz. Yapılışı: 1. Pandispanya'yı Tiramisu'yu yapacağınız tabağa koyun. Sıcak suyun içerisine 2 çorba kaşığı kahve ve toz şekeri koyun, karıştırın. Üst ve alt katmanların iç kısımlarını bu karışım ile ıslatın. Krema için: 2. Bir tencerenin içine İçim sütü, yumurtayı, unu ve şekeri koyun. Kısık ateşte iyice karıştırarak muhallebi kıvamına gelmesini sağlayın. 3. Kıvamını alan kremayı soğutarak, içerisine 200 g Labne ve 100 g Mascarpone'yi koyun. 4. Pandispanya'nın alt katına kremanın yarısını bir spatula yardımı ile yayın ve düzleştirin. Diğer katını da üstüne yerleştirin ve bu katın üzerini de kalan krema ile kaplayın. Tel süzgeç yardımı ile 1 çorba kaşığı dolusu kakaoyu Tiramisu'nun üzerine serpin. Tel süzgece parmağınız ya da elinizin içi ile hafifçe vurarak tatlınızın üzerinde gezdirirseniz, kakaoların belirli yerlerde birikmesini önlemiş olursunuz. Afiyet olsun, Sevgiler, Selcan

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder