Geçen haftadaki sayfa görünümleri

29 Kasım 2009 Pazar

Selcan'ın stili ile Tiramisu :)







Çeşitli internet sitelerinden aldığım tarifi zaman içerisinde deneyerek ulaştığım en ideal tarifi paylaşmak istiyorum. Son iki seferdir eklediğim malzemeler ile gerçekten çok güzel ve hafif oluyor.

Malzemeler:

Tiramisu'nun keki için:

  • 1 adet kakaolu hazır pandispanya (Uno'nun hazır Pastaban'ını kullandım.)
  • 1 çay bardağı kadar sıcak su
  • 2 çorba kaşığı Nescafe
  • 2 çorba kaşığı tozşeker
Tiramisu'nun kreması için:
  • 3 su bardağı süt
  • 1 yumurta
  • 3 kahve fincanı un
  • 3 kahve fincanı toz şeker
  • 200 g Labne (İçim Labne kullandım.)
  • 100 g Mascarpone (Kaanlar markalı olandan kullandım.)
  • 1 kahvefincanı HARE kremalı kahveli likör (Caramel Macchiato/White Mocha olabilir.)
NOT: Krema'nın üzerini kaplamak için dolu dolu 1 çorba kaşığı kakao kullanacağız.
Hazırlanışı:
Pandispanya'yı Tiramisu'yu yapacağınız tabağa koyun. Sıcak suyun içerisine 2 çorba kaşığı Nescafe ve toz şekeri koyun, karıştırın. Üst ve alt katmanların iç kısımlarını bu karışım ile ıslatın.
Krema için:

Bir kabın içine sütü, yumurtayı, unu ve şekeri koyun. Kısık ateşte iyice karıştırarak muhallebi kıvamına gelmesini sağlayın. Kıvamını alan kremayı soğutarak, içerisine 200 g Labne ve 100 g Mascarpone'yi koyun. 1 kahve fincanı HARE kahve likörünü kremanın içerisine koyarak pürüzsüz bir kıvama gelene kadar karıştırın.

Pandispanya'nın alt katına kremanın yarısını bir spatula yardımı ile yayın ve düzleştirin. Diğer katını da üstüne yerleştirin ve bu katın üzerini de kalan krema ile kaplayın. Tel süzgeç yardımı ile 1 çorba kaşığı dolusu kakaoyu Tiramisu'nun üzerine serpin. Tel süzgece parmağınız ya da elinizin içi ile hafifçe vurarak tatlınızın üzerinde gezdirirseniz, kakaoların belirli yerlerde birikmesini önlemiş olursunuz.
Afiyet olsun,
Sevgiler,
Selcan



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder