Geçen haftadaki sayfa görünümleri

29 Kasım 2009 Pazar

Seycan Abla'nın Cheesecake'i

Canım mutfagım seni unuttum sanma, sadece işler çok yoğundu, yazamadım. Şimdi yeniden buluştuk :) Şimdiki tarifim bir Cheesecake uzmanı olan Seycan Ateş'e ait. Zevkle pişirmesi için herkese öneriyorum.

Cheesecake (175 derece fırında 60 dk pişirilerecek.)

Hamuru için:
  • 125 oda sıcaklığında margarin
  • 75 g tozşeker
  • 1 yumurta
  • 1 çay kaşığından biraz fazla kabartma tozu
  • 1 tutam tuz
  • 1 paket vanilin
  • 250 g un

Krema için:

  • 1/2 litre süt
  • 3 yumurta
  • 150 g toz şeker
  • 2 paket vanilin
  • 200 g Labne
  • 300 g Süzme yoğurt
  • 1 paket vanilyalı puding
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ

Hazırlanışı:

Hamur:

Unu ve margarini yoğurun, içerisine diğer malzemeleri de sırayla koyarak yoğurmaya devam edin. Hamur yumuşak bir kıvama geldiğinde, 26-28 cm çapındaki kelepçeli kek kalıbının dibine elinizle bastırarak yerleştirin. Krema hamurun içerisine geleceği için, hamuru kek kalıbının kenarlarında 5-6 cm kadar yükseltin ki krema geldiğinde pişerken taşmasın; yani hamurdan bir havuz oluşturun.

Krema:

1/2 lt sütü bir tencereye dökün. İçerisine tarifteki kadar yumurta, toz şeker, vanilin, vanilyalı puding, 1/2 çay bardağı sıvı yağı koyarak kısık ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar iyice karıştırın. Muhallebi kıvamına geldikten sonra, kaşıkla çevirerek biraz soğumasını sağlayın. Karışımın içerisine labne ve süzme yoğurdu ekleyip, iyice karıştırın. Pürüzsüz bir kıvama geldiyse, oluşturduğunuz hamurdan havuzun içerisine yavaş yavaş dökün.

Cheesecake'imiz fırına verilmek üzere hazır. Daha önceden 175 derecede ısıttığımız fırında 60 dk kadar pişirin.

Cheesecake yaparken, sabırlı ve özenli olmamız gerekiyor. Gerçekten sevgi ve özen isteyen hassas bir tatlı. Hem zahmetli hem de malzemelerin tümü gözönüne alındığında masraflı... Ancak eşsiz bir lezzet ve değerli misafirlerimize sunabileceğimiz en güzel tatlılardan biri... Bu sebeple, sevgiyle, özenle ve dikkatle yaptığımız takdirde kolaylıkla yapabiliriz.

Herkese afiyet olsun.

Sevgiler,

Selcan

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder