Geçen haftadaki sayfa görünümleri

27 Şubat 2012 Pazartesi

Yiyemediklerimizi yiyebilmek... (Karnıbahar)

Başlık biraz karışık değil mi? :) Ama benim asla "yiyemem" dediğim bazı yemekler var... Bunların başında Karnıbahar ve Kereviz geliyor... Her ikisi de eminim her tarafından sağlık fışkıran sebzelerdir; ama kokusundan ve tadından dolayı yiyemedikten sonra pek bir anlamı kalmıyor... İnsamn büyüdükçe yemek konusunda daha mantıklı olmaya başlıyor + kokuya karşı olan hassasiyeti azaldıkça ağız tadı da değişebiliyor. Kereviz için hala "asla" diyebiliyorum da, az sonra vereceğim kuzenim Seda Hasipek'e ait olan tarif sayesinde hayatımda belki ilk kez Karnıbahar yiyebildim...

Malzeme:

1 adet orta boy Karnıbahar
250 g Kıyma
1 adet orta boy soğan
2 çorba kaşığı Salça
1 su bardağı Yoğurt
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 diş sarımsak & 1 tutam nane

Yapılışı:

Karnıbahar'ı, düdüklü tencerede 15-20 dk kadar haşlayın. Yumuşayan karnıbaharı soğumaya bırakın. Biraz soğuduktan sonra 1 çatal yardımıyla, ezerek püre haline getirin.
Küçük küçük doğradığınız soğanları 2 yemek kaşığı zeytinyağı ile kavurmaya başlayın, soğanlar pembeleştiğinde, salçayı ve kıymayı koyarak kavurmaya devam ederek pişirin.
1 kase yoğurdu çatal yardımıyla çırparak sıvıya hale hale getirim. 1 diş sarımsak ekleyin.
Servis için çatalla ezdiğiniz karnıbaharın üzerini yoğurt ile kaplayın. Hazırladığınız kıymalı sosu da üzerine, her yere eşit şekilde dağılacak şekilde koyun. 1 tutam naneyi de güzel bir koku vermesi için üzerine serpin.

Afiyet olsun,
Sevgiler,
Seljoe

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder